Agenda

Zondagmiddag 26 mei: Wolder Woorden met:

Singer-songwriter Gerco Klein uit Veeningen. Geboren en getogen in Zuidwolde, in een muzikaal gezin pur sang, met muziekwinkel en muziekschool aaan huis. Hij maakte eerder deel uit van verschillende underground metal- en punkbandjes, o.a. in Zwolle. Tegenwoordig is hij actief als soloartiest. Een paar geleden werd hij derde bij het Drents Liedjesfestival.

Schrijver en kunstenaar Peter Veen, opgegroeid in Zuidwolde. In de jaren-70 rebels actief in Jeugdsoos Dodiek in de Boerhoorn. Hij omschrijft zijn huidige wijze van werken als volgt: 'Op zoek naar wat zich voordoet. Onderdompelen, verzadigd raken en dan alle indrukken verwerken in tekst, geluid en beeld.'
Hij publiceert iedere zondag een Zeer Kort Verhaal. Intussen zijn er vier boeken van hem verschenen: Grensgebied, Valwind, Hondenwacht en @plttlnd.

 

Schriefster Janet Baron-Lopers, opgegroeid in Linde, in de Vuile-Riete. Janet woont nu in Laaghalerveen.
Ze schrijft in het Drents verhalen die vaak gaan over de dagelijkse, maar opmerkelijke dingen in het leven. Regelmatig publiceert ze in Zinnig, het magazine van het Huus van de Taol en won met haar verhalen een aantal prijzen.

Twee boeken kwamen van haar uit: Zaand in de leerzen en Zwiet in de haanden. Ook in de bundels Vörst, Nachtvörst en Kold van Het Drentse Boek, stonden verhalen van haar.

 

En in de vaste rubriek over schrijvers uit het verleden: aandacht voor de foute schrijver van 'Ik heb u lief mijn heerlijk landje', Jantinus Uilenberg, geboren en opgegroeid in Zuidwolde.

 

Presentatie: Marga Kool en Jan Veenstra

Datum: Zondagmiddag 26 mei 2024

Begintijd: 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur met koffie en thee)

Locatie: Theaterschuur, Linderweg 4, 7925 PB in Linde

Entree: € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.

Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Save the date:

Zaterdag 6 juli 2024:

Nieuwe Editie van Festival & Fair ZomerGoed

 

Voor de volgende voorstellingen in het nieuwe najaars- en winterseizoen kan ook nu al worden gereserveerd!

 

 

Zondagmiddag 29 september: Gouden Bekenden

met

Harm en Roelof

In onze nieuwe serie Gouden Bekenden stellen we artiesten en schrijvers van naam voor waar we in het verleden mee hebben samengewerkt.

 

Harm en Roelof zijn onze eerste Gouden Bekenden. Het beroemde Drentse duo timmert sinds 1987 aan de weg. Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer, als vrienden opgegroeid in Sleen, zijn uitgegroeid tot een gerenommeerd cabaret duo in Nedersaksisch deel van Nederland. Niettemin hoor je in hun teksten – afwisselend hilarisch en ontroerend - de plattelandskwajongens van weleer nog altijd terug. Met hun programma’s, waarin ze graag actuele zaken terugbrengen tot dorpse proporties, trekken ze al jaren volle zalen. Hun lied ‘De mooiste meid van Slien’ is intussen een echte klassieker. Tot dusver brachten ze vijf cd’s uit en de jubileum dvd ‘Daor in de verte lig mien darp’. In het dagelijks leven werkt Harm als vakleerkracht muziek en presentator bij RTV Drenthe. Roelof is akkerbouwer en commandant van de brandweer.

Samen met Marga Kool kijken ze deze middag terug op hun carrière en op hun betekenis voor het Drents. En natuurlijk zullen ze dan ook hun mooiste liedjes laten horen.

Datum:        Zondagmiddag 29 september 2024
Plaats:        Theaterschuur Linde, Linderweg 4. 7925 PB Linde
Tijd:             Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur
Entree:        € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch 0523-234001

Zondagmiddag 27 oktober: Gouden bekenden

met

Erik Harteveld           en de Drents-Friese band Simmer

Erik Harteveld, schrijver, muzikant, acteur en radiomaker, is onze derde gast in de reeks Gouden Bekenden. Een artistieke duizendpoot, opgegroeid in Nijlande en Grolloo. In 1983 begon hij als acteur in het Drentstalige toneelstuk An t voetendende van Marga Kool, een productie van het Noord Nederlands Toneel. Vervolgens werd hij medewerker in Marga’s radioprogramma Mandielig. Al snel maakte Erik furore in de Drentse media met licht absurdistische creaties als Boenders en Bözzels, De Berichten en Erven Takens. Intussen begon hij te schrijven: columns (o.a. Vrouw Koetje), toneelstukken en gedichten (o.a. de bundel Hoss is dood). Ook ontwikkelde hij zich als muzikant en richtte de Drentstalige bluesband De Kopstubbers op. Als acteur was Erik te zien bij Theater te Water en later in opmerkelijke producties als Groot Hunzeland (dat hij ook schreef) en Iemandsland. In het stuk De Kronieken Van kapitein Kolk speelde hij samen met de band Bert Hadders en de Nozems. In 2022 verscheen zijn Nederlandstalige novelle Het verloren kind, waarmee hij veel lof oogstte.

Marga Kool neemt met Erik – een zekere hereniging dus - zijn veelzijdige loopbaan onder de loep.

Simmer. Deze Drents- Friese band brengt deze middag een repertoire van vooral ballads en meer verstilde nummers. Van Eric Clapton tot Boudewijn de Groot. Van Johnny Cash tot Fleetwood Mac.

Simmer bestaat in de huidige samenstelling bijna drie jaar en bestaat uit zangeres Hilly de Graaf, gitarist Rieks Wiersema en toetsenist Bert Wiersema. Ze hebben alle drie al een lange staat van dienst in de muziek.

Datum:      Zondagmiddag 27 oktober 2024
Tijd:            Aanvang 14.30 uur (Inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee. 
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde   
Entree:     € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.   
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Zondagmiddag 24 november: Gouden Bekenden

met

Jans Polling       en de Groninger band Out in the Open

 

Jans Polling, schrijver, radiomaker en muzikant, is de Gouden Bekende van deze middag. Met een gouden stem kun je er aan toevoegen. Want hij wist er decennialang radioluisteraars en zalen vol publiek mee aan zich te binden. Begin jaren ’80 begon zijn Drentse radioloopbaan in Assen toen hij, samen met Marga Kool het zaterdagochtendprogramma presenteerde. Vervolgens ging Jans ook schrijven. Verhalen waarin zijn vrouw en drie kinderen vaak centraal stonden. Tien boeken gaf hij uit. In 1987 begon hij met zanger/gitarist Andre Damming het cabareteske Duo Dampo, dat snel de zalen veroverde met sfeervolle en droogkomische Drentstalige liedjes en conferences. Jans woont in Borger in het voormalige café van zijn vader en is nog altijd actief. Onder andere met het theatrale muziekgezelschap ‘De Traan’, dat op pad is met levensliederen en uitbundige pret.

Marga Kool praat met hem over zijn carrière. Natuurlijk zal hij ook het e.e.a. laten horen.

Out in the open. De muziek komt deze middag van deze Groninger band. Ze spelen jaren ’20 jazz (Roaring Twenties) in een geheel eigen en aanstekelijke vorm, met een bijzondere bezetting van Annemarie Zuidema - zang, Job Wiegant - gitaar, Ad Kempers - trombone, Henk Hagenauw - alt sax en Jan Dijkstra – sousafoon. Out In The Open begon in twee jaar geleden. De bandleden brengen een jarenlange ervaring mee en spelen of speelden in verschillende bands in de noordelijke muziekwereld.

Datum:       Zondagmiddag 24 november 2024
Tijd:            Aanvang 14.30 uur (Inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee.
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:     € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Vrijdagavond 20 december: Kerstavond in de Theaterschuur.

met

Verhalen, gedichten, muziek en zang

Eraan voorafgaand bij de inloop vanaf 19.00 uur een feestelijk buitengebeuren in de kerstsfeer met glühwein, chocolademeld en midwinterhoornblazers.

De nadere invulling van het programma volgt nog met alle optredende gasten. Maar u kunt nu alvast kaarten reserveren. Vorig jaar waren we snel uitverkocht en moesten we nogal wat mensen van de wachtlijst teleurstellen.

Datum:      Vrijdagavond 20 december 2024
Tijd:            Aanvang 19.30 uur (Inloop vanaf 19.00 uur met feestelijk buitengebeuren in de kerstsfeer, met Glühwein, chocolademelk en midwinterhoornblazers
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:     € 18,00 inclusief drankjes met wat lekkers.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Zondagmiddag 26 januari 2025: Ode aan Jan Rot (onze voormalige streekgenoot)

door

Marjolein Meijers en haar begeleiders Walter en Onno Kuipers

 

Jan Rot woonde tijdens zijn middelbare schooltijd in Zuidwolde en zette er zijn eerste muzikale stappen. Later in Groningen kreeg hij bekendheid als de frontman van de bands Streetbeats en Ratata. Vanaf 1982 ging hij solo verder. Eerst in het Engels en vanaf 1990 in het Nederlands. Hij oogstte er waardering mee bij kenners, maar zijn echte doorbrak kwam toen hij vertaler en ook hertaler werd van wereldhits en musicals. En niet te vergeten van meesterwerken uit de klassieke muziek zoals Schuberts Winterreise en de Mattheus Passion van Bach.

 

Vele artiesten namen zijn vertaalde werk op het repertoire. Samen met Marjolein Meijers deed hij, onder de naam An+Jan talrijke tournees met zijn vertaalde wereldhits. Jan Rot overleed op 22 april 2022.

Marjolein Meijers (ex-Berini) en haar muzikale kompanen Walter en Onno Kuipers brengen met hun liedjesprogramma een vooral vrolijke ode aan Jan Rot. Volgens eigen zeggen bezorgen ze hun publiek graag een rotmiddag, door ze volop te laten meezingen met zijn schitterende vertalingen van grote hits. 

Datum:       Zondagmiddag 26 januari 2025
Tijd:            Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:       € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Zondagmiddag 23 februari 2025:  De zangeres, acht vrouwen en een moord

door

Toneelgroep E POI en zangeres Davina

 

De voorstelling: Acht vrouwen en een man zijn bijeen in een landhuis, ergens in Frankrijk. Ze zijn ingesneeuwd. De vrouwen maken zich op om kerst te vieren. Tot Marcel dood wordt gevonden.
Davina zingt, in de voorstelling, negen chansons van Edith Piaf.
Een theaterstuk van E POI, onder regie van Alinda Hegger, tekst Robert Thomas

Datum:       Zondagmiddag 23 februari 2025
Tijd:            Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:       € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Zondagmiddag 23 maart 2025:  De buit bedroeg 46 miljoen

door

Verteller Loek Boer en DUO NIHZ (Niet In Het Zwart)

Een programma rond 80 jaar bevrijding

 

Loek Boer en Duo NIHZ brengen een aangrijpend programma waarin Joodse muziek wordt gecombineerd met verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Het eerste deel bestaat uit muziek uit de holocaust. Duo NIZH geeft liedjes uit de getto’s en concentratiekampen een nieuw leven. Sommige zijn beklemmend, maar vaak ook hoopvol en zelfs humoristisch.  In deel twee wordt, omlijst door muziek, het verhaal De buit bedroeg 46 miljoen verteld. Het gaat over de grootouders van NIHZ gitarist Bobby Rootveld, die in het verzet zaten en meededen aan de grootste bankroof uit de vaderlandse geschiedenis.

Loek Boer zat in het onderwijs en het jeugdwerk en is sinds 2002 verteller van beroep.
Duo NIHZ bestaat uit Sanna van Elst (zang en blokfluiten) en Bobby Rootveld (zang en gitaar). Beide deden het conservatorium en samen geven ze concerten over de hele wereld.

Datum:       Zondagmiddag 23 maart 2025
Tijd:            Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:       € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001