Agenda

ZomerGoed in Linde

Zaterdag 6 juli 10 – 18 uur

Een festival in de tuin van de Theaterschuur, in de boomgaard van het landgoed en achter het Dorpshuis. Vrij entree. Parkeren: via de Dennenweg achter het Dorpshuis.

Muziek, taalplezier, wagenspel & landgoedfair

Lekker luisteren, zitten, kijken, slenteren, meemaken

 

Muziek

Sunburst, een vierman-formatie van zeer ervaren muzikanten, die een mix brengt van country en americana met fraaie driestemmige zang.

 

The Stringbeans, een energieke bluegrassband die zijn inspiratie haalt uit de rijke historie van de Amerikaanse en Europese folkmuziek.

 

Gert Sennema, kunstenaar en muzikant. Als Grunniger liedjesmaker brengt hij een mix van country, rock, blues en folk. Met eigen teksten in het Westerkwartiers. 

 

LouLou, ritmisch jazzy gitaarspel in combinatie met beat-box en een soulvolle stem. Ze is ook actief met spoken word.

 

Brood&Spelen, een duo dat naast brood (bakkersbedrijf) muziek ging maken. Sfeervolle folk op trekharmonica en gitaar.

 

OneKlank, het dweilorkest van Woudklank uit Zuidwolde, dat graag de vrolijke noot blaast op elke gelegenheid waar mensen rondlopen.

 

Rianne Hakkers bereidt je een klankbad met o.a. poëtische klanken op de hang, een instrument dat bestaat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen van staal.

Landgoedfair met kramen vol verrassing

In de boomgaard van Landgoed Linde zal tussen 10 en 17 uur een gezellige marktsfeer heersen. Met een opvallend aanbod aan kramen met streekproducten, boeken, kleding, planten, kunstnijverheid, brocante en curiosa. Plus natuurlijk terras met taart.

 

Kinderprogramma met opzienbarende activiteiten.

Om te beginnen het kindertheater Spekkies met Prik, dat twee keer de voorstelling ‘Meneer Spek en mevrouw Boontje op reis’ speelt.

Ook is er een kinderworkshop gedichtenschrijven door de dichter Kasper Peters, schrijver van de veelgeprezen dichtbundel ‘Kapitein Hangmat’.

En niemand minder dan, Jeroen Aalbers, de schrijver van de beroemde ‘Borre’ boekjes, komt voorlezen. 

Verder is er een spelletjeshoek, een werkplek voor de creatievelingen en kan er worden geschminkt. Bovendien is er pannenkoek en ijs.    

Schrijvers en dichters lezen voor.

Zelfs diep in het donkere bos.

 

De schrijver Tonko Ufkes presenteert op ZomerGoed, samen met zijn uitgever Het Drentse Boek, zijn nieuwe verhalenbundel ‘Doagen en dreumdoagen’.

Er zijn voordrachten van o.a. de dichters Jan Glas, Ria Westerhuis en Sacha Landkroon.

Yvonne Bijl-Hooijer komt vrolijke verhalen vertellen uit haar columnserie ‘De baos en ikke’.

Bovendien zijn er vele leden van de Drentse Schrieverskring aanwezig. Elk half uur verloten ze, via het rad van avontuur, een boek. En ze laten u, samen met uw buurman, vage kennis of geliefde (maximaal vier personen tegelijk) in de voorleeswagen even bijkomen van de drukte, onder het genot van gratis koffie/thee, een prachtig verhaal en een goed gedicht.

Ook kun je een muzische wandeling meemaken. Dichter Kasper Peters en zangeres LouLou nemen je mee het landgoedbos in en brengen onderweg een programma van bijzondere gedichten, verhalen en liedjes. Waarbij ook zanger-schrijver Jerry Hormone zich zal aansluiten.

Landgoedwandeling

Voor de natuurliefhebbers is er een wandeling over het landgoed o.l.v. eigenaar-beheerder Bram Luten, die graag uitleg geeft over alles wat hier groet en bloeit.

Living statue

Komt dat zien! Erna Wissink, o.a. Drents kampioen stiefkieken, is aanwezig met haar indrukwekkende en fantasierijke living statue theater act.

Wagenspel

Theatergroep De Bende van Mina Koes, brengt om 17 uur het nieuwe wagenspel Figaro, de barbier van Suthwalda. Een uitbundige voorstelling waarin onze huidige tijd, met zijn veel te warme winters, naadloos en speels wordt verbonden met de achttiende-eeuwse pruikentijd toen het nog vroor van november tot april.  En toen maagdelijke jonkvrouwen nog moesten worden gered uit de klauwen van gewetenloze ooms.

Terrassen om bij te komen, bij te kletsen

Even uitblazen. Iets drinken. Of jezelf trakteren op iets lekkers. Er is een terras in de tuin van de Theaterschuur in de buurt van de optredens en er is een terras naast de landgoedfair.

 

                                                                  *****************

ZomerGoed is opgezet door Theaterschuur Linde in samenwerking met Curiosa de Vlinder uit Dedemsvaart, Het Huus van de Taol, de Drentse Schrieverskring en Dorpshuis Linde.

 

Voor de volgende voorstellingen in het nieuwe najaars- en winterseizoen kan ook nu al worden gereserveerd!

 

 

Zondagmiddag 29 september: Gouden Bekenden

met

Harm en Roelof

In onze nieuwe serie Gouden Bekenden stellen we artiesten en schrijvers van naam voor waar we in het verleden mee hebben samengewerkt.

 

Harm en Roelof zijn onze eerste Gouden Bekenden. Het beroemde Drentse duo timmert sinds 1987 aan de weg. Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer, als vrienden opgegroeid in Sleen, zijn uitgegroeid tot een gerenommeerd cabaret duo in Nedersaksisch deel van Nederland. Niettemin hoor je in hun teksten – afwisselend hilarisch en ontroerend - de plattelandskwajongens van weleer nog altijd terug. Met hun programma’s, waarin ze graag actuele zaken terugbrengen tot dorpse proporties, trekken ze al jaren volle zalen. Hun lied ‘De mooiste meid van Slien’ is intussen een echte klassieker. Tot dusver brachten ze vijf cd’s uit en de jubileum dvd ‘Daor in de verte lig mien darp’. In het dagelijks leven werkt Harm als vakleerkracht muziek en presentator bij RTV Drenthe. Roelof is akkerbouwer en commandant van de brandweer.

Samen met Marga Kool kijken ze deze middag terug op hun carrière en op hun betekenis voor het Drents. En natuurlijk zullen ze dan ook hun mooiste liedjes laten horen.

Datum:        Zondagmiddag 29 september 2024
Plaats:        Theaterschuur Linde, Linderweg 4. 7925 PB Linde
Tijd:             Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur
Entree:        € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch 0523-234001

Zondagmiddag 27 oktober: Gouden bekenden

met

Erik Harteveld           en de Groningse band Out in the Open

Erik Harteveld, schrijver, muzikant, acteur en radiomaker, is onze derde gast in de reeks Gouden Bekenden. Een artistieke duizendpoot, opgegroeid in Nijlande en Grolloo. In 1983 begon hij als acteur in het Drentstalige toneelstuk An t voetendende van Marga Kool, een productie van het Noord Nederlands Toneel. Vervolgens werd hij medewerker in Marga’s radioprogramma Mandielig. Al snel maakte Erik furore in de Drentse media met licht absurdistische creaties als Boenders en Bözzels, De Berichten en Erven Takens. Intussen begon hij te schrijven: columns (o.a. Vrouw Koetje), toneelstukken en gedichten (o.a. de bundel Hoss is dood). Ook ontwikkelde hij zich als muzikant en richtte de Drentstalige bluesband De Kopstubbers op. Als acteur was Erik te zien bij Theater te Water en later in opmerkelijke producties als Groot Hunzeland (dat hij ook schreef) en Iemandsland. In het stuk De Kronieken Van kapitein Kolk speelde hij samen met de band Bert Hadders en de Nozems. In 2022 verscheen zijn Nederlandstalige novelle Het verloren kind, waarmee hij veel lof oogstte.

Marga Kool neemt met Erik – een zekere hereniging dus - zijn veelzijdige loopbaan onder de loep.

Out in the open. De muziek komt deze middag van deze Groninger band. Ze spelen jaren ’20 jazz (Roaring Twenties) in een geheel eigen en aanstekelijke vorm, met een bijzondere bezetting van Annemarie Zuidema - zang, Job Wiegant - gitaar, Ad Kempers - trombone, Henk Hagenauw - alt sax en Jan Dijkstra – sousafoon. Out In The Open begon in twee jaar geleden. De bandleden brengen een jarenlange ervaring mee en spelen of speelden in verschillende bands in de noordelijke muziekwereld.

Datum:      Zondagmiddag 27 oktober 2024
Tijd:            Aanvang 14.30 uur (Inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee. 
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde   
Entree:     € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.   
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Zondagmiddag 24 november: Gouden Bekenden

met

Jans Polling       en de Drents-Friese band Simmer

 

Jans Polling, schrijver, radiomaker en muzikant, is de Gouden Bekende van deze middag. Met een gouden stem kun je er aan toevoegen. Want hij wist er decennialang radioluisteraars en zalen vol publiek mee aan zich te binden. Begin jaren ’80 begon zijn Drentse radioloopbaan in Assen toen hij, samen met Marga Kool het zaterdagochtendprogramma presenteerde. Vervolgens ging Jans ook schrijven. Verhalen waarin zijn vrouw en drie kinderen vaak centraal stonden. Tien boeken gaf hij uit. In 1987 begon hij met zanger/gitarist Andre Damming het cabareteske Duo Dampo, dat snel de zalen veroverde met sfeervolle en droogkomische Drentstalige liedjes en conferences. Jans woont in Borger in het voormalige café van zijn vader en is nog altijd actief. Onder andere met het theatrale muziekgezelschap ‘De Traan’, dat op pad is met levensliederen en uitbundige pret.

Marga Kool praat met hem over zijn carrière. Natuurlijk zal hij ook het e.e.a. laten horen.

Simmer. Deze Drents- Friese band brengt deze middag een repertoire van vooral ballads en meer verstilde nummers. Van Eric Clapton tot Boudewijn de Groot. Van Johnny Cash tot Fleetwood Mac.

Simmer bestaat in de huidige samenstelling bijna drie jaar en bestaat uit zangeres Hilly de Graaf, gitarist Rieks Wiersema en toetsenist Bert Wiersema. Ze hebben alle drie al een lange staat van dienst in de muziek.

Datum:       Zondagmiddag 24 november 2024
Tijd:            Aanvang 14.30 uur (Inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee.
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:     € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Vrijdagavond 20 december: Kerstavond in de Theaterschuur.

met

Verhalen, gedichten, muziek en zang

Eraan voorafgaand bij de inloop vanaf 19.00 uur een feestelijk buitengebeuren in de kerstsfeer met glühwein, chocolademeld en midwinterhoornblazers.

De nadere invulling van het programma volgt nog met alle optredende gasten. Maar u kunt nu alvast kaarten reserveren. Vorig jaar waren we snel uitverkocht en moesten we nogal wat mensen van de wachtlijst teleurstellen.

Datum:      Vrijdagavond 20 december 2024
Tijd:            Aanvang 19.30 uur (Inloop vanaf 19.00 uur met feestelijk buitengebeuren in de kerstsfeer, met Glühwein, chocolademelk en midwinterhoornblazers
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:     € 18,00 inclusief drankjes met wat lekkers.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Zondagmiddag 26 januari 2025: Ode aan Jan Rot (onze voormalige streekgenoot)

door

Marjolein Meijers en haar begeleiders Walter en Onno Kuipers

 

Jan Rot woonde tijdens zijn middelbare schooltijd in Zuidwolde en zette er zijn eerste muzikale stappen. Later in Groningen kreeg hij bekendheid als de frontman van de bands Streetbeats en Ratata. Vanaf 1982 ging hij solo verder. Eerst in het Engels en vanaf 1990 in het Nederlands. Hij oogstte er waardering mee bij kenners, maar zijn echte doorbrak kwam toen hij vertaler en ook hertaler werd van wereldhits en musicals. En niet te vergeten van meesterwerken uit de klassieke muziek zoals Schuberts Winterreise en de Mattheus Passion van Bach.

 

Vele artiesten namen zijn vertaalde werk op het repertoire. Samen met Marjolein Meijers deed hij, onder de naam An+Jan talrijke tournees met zijn vertaalde wereldhits. Jan Rot overleed op 22 april 2022.

Marjolein Meijers (ex-Berini) en haar muzikale kompanen Walter en Onno Kuipers brengen met hun liedjesprogramma een vooral vrolijke ode aan Jan Rot. Volgens eigen zeggen bezorgen ze hun publiek graag een rotmiddag, door ze volop te laten meezingen met zijn schitterende vertalingen van grote hits. 

Datum:       Zondagmiddag 26 januari 2025
Tijd:            Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:       € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Zondagmiddag 23 februari 2025:  De zangeres, acht vrouwen en een moord

door

Toneelgroep E POI en zangeres Davina

 

De voorstelling: Acht vrouwen en een man zijn bijeen in een landhuis, ergens in Frankrijk. Ze zijn ingesneeuwd. De vrouwen maken zich op om kerst te vieren. Tot Marcel dood wordt gevonden.
Davina zingt, in de voorstelling, negen chansons van Edith Piaf.
Een theaterstuk van E POI, onder regie van Alinda Hegger, tekst Robert Thomas

Datum:       Zondagmiddag 23 februari 2025
Tijd:            Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:       € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001

 

Zondagmiddag 23 maart 2025:  De buit bedroeg 46 miljoen

door

Verteller Loek Boer en DUO NIHZ (Niet In Het Zwart)

Een programma rond 80 jaar bevrijding

 

Loek Boer en Duo NIHZ brengen een aangrijpend programma waarin Joodse muziek wordt gecombineerd met verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Het eerste deel bestaat uit muziek uit de holocaust. Duo NIZH geeft liedjes uit de getto’s en concentratiekampen een nieuw leven. Sommige zijn beklemmend, maar vaak ook hoopvol en zelfs humoristisch.  In deel twee wordt, omlijst door muziek, het verhaal De buit bedroeg 46 miljoen verteld. Het gaat over de grootouders van NIHZ gitarist Bobby Rootveld, die in het verzet zaten en meededen aan de grootste bankroof uit de vaderlandse geschiedenis.

Loek Boer zat in het onderwijs en het jeugdwerk en is sinds 2002 verteller van beroep.
Duo NIHZ bestaat uit Sanna van Elst (zang en blokfluiten) en Bobby Rootveld (zang en gitaar). Beide deden het conservatorium en samen geven ze concerten over de hele wereld.

Datum:       Zondagmiddag 23 maart 2025
Tijd:            Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.
Locatie:     Theaterschuur Linde, Linderweg 4 , 7925 PB in Linde
Entree:       € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001